Спомени от Народната република
Начало / Вчера и днес / Мотелът в Малко Търново – през соца и днес

Мотелът в Малко Търново – през соца и днес

Мотелът край Малко Търново е открит през 1974 година и до 1989 г. е под шапката на Балкантурист. До тогава е бил най-посещаваното място в крайграничното градче. Нямало е сватба или абитуриентски бал, която да не е приютил. Разполагал е с голям ресторант, дневен и нощен бар, и значителна леглова база. След 1990 г. остава да работи само бара и ресторанта, като собствеността му е сменена няколко пъти. Преди 15 години хлопва кепенци. Базата му е изкрадена и оставена да се руши.

Преди десетина години негов собственик става Патриот No 1 Валери Симеонов. Той го придобива  само за 250 хиляди лева.

Соцмотелът, който беше единствен по времето на социализма в градчето, днес е претърпял пълна промяна и може да спечели висока категория. В него ще има басейн и се очертава като твърде модерен за района.
Симеонов най-накрая се реши да го реконструира, като се надява сега бизнесът да потръгне още повече и капиталовложенията да се възвърнат, след като бе ремонтирана отсечката до граничния пункт с Турция.

Хотелската база ще бъде открита на 28 май, когато в града ще се проведе национален фолклорен фестивал „Хоро в Странджа“, който ще бъде два дни и се очаква базата да се напълни. Нощувката ще бъде предлагана на съвсем тънки цени със закуска и дори вечеря.
Това е втората хотелска база на политика, който има подобна и в Златоград. Към двата погранични района Симеонов има определен сантимент, редовно посещава патриотични тържества както в Златоград, така и на Петрова нива. Сега е един от двигателите на издигането на оградата с Турция, с която да се даде отпор на бежанците.

P4170134 home-8OthY7-DDnMi3_j

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.* Задължителни полета

*

// //