Спомени от Народната република
Начало / Лица и истории / Ретро шоу / Бай Тошо: По времето на Чернобил не позволихме нито един човек да умре в България

Бай Тошо: По времето на Чернобил не позволихме нито един човек да умре в България

Бай Тошо: Какво стана в България – умират стотици хиляди без лекарска компетентна намеса, без компетентна реакция на правителството.
По времето на трагедията в Чернобил в България запазихме медийна тишина и никой не се паникьоса, а държавата изтегли радиоактивните марули и зеленчуци от пазарите. Населението бе стриктно следено, държавата взе адекватни мерки и всички деца бяха облъчвани по детските градини и училищата.

Да, имаше радиационен облак, мина-замина и над половин Европа даже премина.
Но умрели нямаше, защото не допуснахме паника и пандемия не допуснахме да няма здравна помощ и превенция за нито един гражданин в тази държава.

Сега болниците се превърнаха в чистилище пред портите на ада – хора умират на стълбите пред болницата, а лекарите търгуват със смърт.
Нямат грижа дори чисто човешка дори с клетви Хипократови били дали, но май на дявола и ГЕРБ са се клели за по-бързо изтребление.

Казвам Ви по времето на Чернобил нямаше един умрял в България, но по времето на тази луда мутренска Демокрация един жив май няма да остане!

2 Коментари

  1. Как ви дава сърце да пишете подобни небивалици! Марулите се изядоха и още как. За елита внос от чужбина.Ако все пак имахте малко понятие щяхте да знаете че от такова облъчване не се умира веднага, а се развива рак може и след години, а малформации при децата няма смисъл да коментирам. Много лоша пропаганда.

    • Е ти от комунист срам да искаш.
      Русия и в момента плаща част от лечението на някой онкозабллявание на запад именно заради чернобил.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.* Задължителни полета

*

// //