Спомени от Народната република
Начало / Лица и истории / Ретро шоу / Писмо от 1982 г.: Мария, ще има печено прасе за Жигули!

Писмо от 1982 г.: Мария, ще има печено прасе за Жигули!

На уникално писмо, написано през далечната 1982 г., се натъкна художникът и есеист Антон Стайков, който го публикува в социалната мрежа Фейсбук.

Част от писмото за „Жигула“ по втория начин, писано през 1982 г.

Имената са сменени, правописът е запазен

“Село Сливата, 1982 г.

Здравейте, мило семейство

Може би ще се очудите как съм се сетил да пиша, може би ще ви създам малко грижа, но това не е наложително. Мария, обръщам се към тебе тъй като сте гoворили с Гошо (сина) че можеш да го уредиш да вземе кола без да чака ако имаш тая възможност да издействаш ще има едно печено прасе или агне за нашa сметка, почнали сме годеж без кола мерекландисали са се искаха да вземат на старо но се отказаха ще почакаме ако не можеш да уредиш нещо ще видим какво ще правим. Мераклия е за (Жигули) па им се не чака 5-6 години, та ако имаш някаква възможност и уредиш нещо обади ни се ще почакаме един месец зa отговор. Вярвам, понеже разбрах от писмото ти че си много заангажирана с семейни и обществени въпроси, а и ас ти създавам излишни главоболия, но пак казвам ако вие преко силите обадете се с два реда че не може, ако ли ви се одаде да я свършите тая работа ще се реваншираме.
Ако питаш за нас добре сме. Почна пролетта и посадихме лука де се вика хванахме се за земята, открива се работа селска агнета прасета телета магарета биволици и всички днеска гледат че пада работа, като гледаме да не закъснеем и за стопанството.
Поздрави
Гена
Ако има жигули по 6100 и може да стане нещо обадете.”

3 Коментари

 1. Уж ткзс произвеждал та се пукало а тия селяни си садят и гледат животни въпреки че касетите са им национализирали земята и стоката. Уж образованието било на завидно ниво а то…..
  Дано поне са успели да си вземат лада

  • ^ Като ти гледам правописа, се чудя отъде ти идва самочувствието да критикуваш? От друга страна, като знам интелектуалното ниво на членовете, електоралната маса и троловете на ГЕРБ, ми е пределно ясно!

   Лично стопанство по селата винаги е имало, никой не го е забранявал, дори и по „соц.-а“.

 2. Ами правото да критикувам ми идва от твоето изядено К.
  ГЕРБ е продължение на партията майка а не алтернатива за да ги разглеждаш като антиподи!
  А личните стопанства са забранени въведени са зърнени наряди и се изземва цялата частна собственост. Как се гледа частно стопанство като нямаш земя, тоя добитък не яде ушите на партийния секретар?!
  Разрешават ги като сами виждат как фалират и не могат да си изхранват хората. Затова и им слагат име „стопанство за самозадоволяване“. ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 11 от 84 за чий чеп са го направили????? Като е разрешено :).
  Прочети си пак статията и виж сам какво падение е соца.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.* Задължителни полета

*

// //