Спомени от Народната република
Начало / Лица и истории / Ликовете на епохата / Един от най-талантливите ни артисти! Съсипан от бедност, умира – непотърсен и забравен

Един от най-талантливите ни артисти! Съсипан от бедност, умира – непотърсен и забравен

Мечтал е да стане летец, но заради прекарана в детството туберкулоза, го определят като негоден за такава професия. И той се посвещава на другата си страст – киното и театъра. Там претворява десетки впечатляващи роли. Само в киното е заснет в над 40 филма. Спомнете си само „Козият рог“, „Горе на черешата“, „Сватбите на Йоан Асен“. От 1990 година се препитава като таксиметров шофьор, продавач на цветя… Съсипан от бедност, умира – непотърсен и забравен.

Автор: Румен Бояджиев, ФБ

На днешния ден, през 2000-та година умира в голяма мизерия един талантлив български актьор – Антон Горчев.
Един от най-талантливите.

Мечтал е да стане летец, но заради прекарана в детството туберкулоза, го определят като негоден за такава професия. И той се посвещава на другата си страст – киното и театъра.

Там претворява десетки впечатляващи роли.
Само в киното е заснет в над 40 филма. Спомнете си само „Козият рог“, „Горе на черешата“, „Сватбите на Йоан Асен“.

От 1990 година се препитава като таксиметров шофьор, продавач на цветя… Съсипан от бедност, умира – непотърсен и забравен.
Светла памет за този забележително талантлив човек, самоубит от душевна и битова мизерия!
Само ви напомням, че в това време едни нищожества са грабели на безценица и са си подарявали големи късове от това, което наричахме държавно имущество и буквaлно са се събуждали мултимилионери.

В това същото време, Антон Горчев, един от най-талантливите ни киноартисти, известен с редица световни кинофестивали, е умирал от глад.

Коментари

  1. Отечествен Фронт

    Ние израснахме със едно от най талантливите поколение артисти и Антон Горчев е един от тях

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.* Задължителни полета

*

// //