Спомени от Народната република
Начало / Uncategorized / Хантавирус уби китаец, чакат резултатите на още 32-ма души

Хантавирус уби китаец, чакат резултатите на още 32-ма души

Човек от китайската провинция Юнан е починал, докато се е връщал на работа в провинция Шандун с автобус в понеделник.

Той е бил тестван позитивно за хантавирус. Останалите 32-ма души в автобуса също са били тествани и резултатите все още не са известни.

Хантавирусите (Hantavirus) са род РНК вируси, които принадлежат към семейство Binyaviridae. Вирусът се разпространява посредством вектор гризачи, което го прави уникален в своето семейство, и може да причини разнообразни болестни синдроми при хората по целия свят.

Междувременно общият брой на заразените в Китай с коронавируса Ковид-19 достигна 81 171, като през последните 24 часа са регистрирани 78 нови случая.  Броят на смъртните случаи пък се увеличи със 7 и достигна 3 277, информира БНР.

Националната здравна комисия на страната посочи, че в китайската провинция Хубей, откъдето тръгна заразата с коронавирус, е отчела само едни случай през последните 24 часа.

Здравната комисия в китайската провинция Хубей обяви, че ограниченията за пътуване във и извън района ще бъдат премахнати на 25 март, тъй като през последните няколко седмици има рязко намаляване на броя на инфекции. Отмяната на ограниченията в района обаче изключват град Ухан, откъдето произхожда смъртоносният коронавирус, като градът ще трябва да остане в режим на карантина до 8 април.

Снимка: БГНЕС

Източник:https://www.bgonair.bg/

Коментари

  1. Вирусът не се предава от човек на човек . Хората са достатъчно наплашени и без глупостите Ви.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.* Задължителни полета

*

// //