Спомени от Народната република
Начало / София / Извънредно: Европа затваря границите си за един месец

Извънредно: Европа затваря границите си за един месец

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи блокът да затвори границите си за несъществени пътувания, тъй като Европа се бори с разпространението на коронавирусната болест.
„Колкото по-малко пътуват, толкова повече можем да задържаме вируса. Затова … предлагам на държавните и правителствените ръководители да въведат временно ограничение на несъщественото пътуване до Европейския съюз“, каза тя.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен иска Европейският съюз да въведе 30-дневна забрана за хората да влизат в блока, освен ако пътуването им е от съществено значение, в опит да ограничи разпространението на новия коронавирус.

В навечерието на срещата на върха на ЕС чрез видеоконференция Фон дер Лайен заяви в понеделник, че „предлагам на държавните ръководители и правителства да въведат временни ограничения за несъществено пътуване до Европейския съюз.“

„Колкото по-малко пътуваме, толкова повече можем да задържаме вируса“, каза тя във видео съобщение.

Фон дер Лайен каза, че хората с дългосрочно пребиваване в ЕС или членове на семейството на европейски граждани, плюс дипломати, лекари и здравни работници биха могли да бъдат освободени от забраната. Транспортните работници също биха могли да бъдат освободени, за да помогнат за поддържане на движението на стоките.
Източник: dariknews.bg

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.* Задължителни полета

*

// //