Спомени от Народната република
Начало / Uncategorized / Жените да забременяват след 50 г., преди това да работят се разбраха КРИБ и правителството

Жените да забременяват след 50 г., преди това да работят се разбраха КРИБ и правителството

Жените да забременяват след 50 годишна възраст. Преди това да работят.

Това следва от споразумение на вицепремиера Марияна Николова с работодателски организации.

Срещата бе по повод проблемите с работната ръка и „необходимостта от 600 хиляди нови работници до 2025 г.“

Фирмаджиите и вицепремиерът са стигнали до извод, че страшно много работно време се губи при раждане на деца. И то не само, заради майчинството, а и защото после често майките излизат в болнични.

„Нашите проучвания показват, че една майка на 2 деца работи средно половината от цялото си работно време. В останалото време е в майчинство или в болнични. Ако това се реши като проблем, тези жени ще запълнят липсата на работна сила.“ – каза Кирил Домусчиев – председател на работодателите.

Сега е предвидена формула, с която заплащането и пенсията на жената ще са в зависимост от „реално положения труд“, без майчински и болнични.

Това фактически означава, че текущата заплата и после – пенсията, ще спадне двойно, на всяка жена, която работи.Получава се и парадокс – жената няма да е засегната, ако роди след 50 годишна възраст. Тогава тя се води в „предпенсионна възраст“ и има специална защита по закон. Т.е. може да ражда и да излиза в болнични, без да губи заплата.

https://speednewsbg.blogspot.com

15 Коментари

 1. Милена Найденова

  Кирил Домусчиев е мъж и един мъж трябва да работи мъжка работа ,а не да дава акъл на другите какво да правят когато той самият не е работил достатъчно! Съветвам го като жена,съпруга и майка да не дава много акъл ,защото хората достатъчно са претрепани от работа ,а той самия да работи за това общество ако иска да е в него!!!

 2. Д. Папазова

  Това е много глупаво предложение – жените да раждат след 50 години. По-голяма глупост не бях чувала. Интересно на Домусчиев кога са родени 3-те деца??

 3. Благовеска Димитрова

  То по тая логика може да искат жените да раждат и след 60г. Лекарите смятат друго-на млади години. Домусчиев да не дава такива съвети, защото може да се увеличи недостигът на работна сила още повече. Добре е всеки да се произнася по теми, които разбира!

 4. Николай

  Домуза не е мъж а джендър не го обиждайте, моля Ви! Щом дава такива „умни“ съвети той е разбрал от мамичката си, че тя също го е родила около 50 годишна! А затуй, че нямало работна ръка също не го винете! Той просто не е стигнал да елементарният извод, че задържането на работници не може да стане със заплати по малки от 1000 лева!

 5. Домусчиев тотално е изперкал! Явно дрогата, която използва е некачествена. Неговата майка кога го е родила? А по добре да не го беше раждала извратеняка!

 6. Станински

  Ами кой ще ви работи бре “ умници“, ако жените не раждат“ !? Та нали точно те ви раждат работната ръка !? Възпроизвеждат я ! Бива ли чак дотолкова да сте се самозабравили с пустата ви алчност !?

 7. Богиня Иванова

  Мисля,че няма никаква логика-нашата страна се нуждае от повече деца,а това,че нашите работодатели размишляват по този начин -говори за много ниска култура -дали така разсъждават и за своите деца!

 8. Това е лек намек, че децата пречат за развитието на страната, а това пък води до стерилизиране на младите и също така отнемане на децата от семействата. Това се казва промиване на мозъци….всеки ден ще го повтарят, докато жената сама не реагира, че да се ражда след 50 не е нито биологически правилно, нито здравословно, нито практично за възпитанието на децата и сама предложи да остави децата си на Организаций или да не ражда. Като отнемат майчинството и детските, семействата икономически ще изнемогват и ще спрат да раждат. Всяка силна нация подпомага раждаемостта и майчинството а ние се връщаме във федералното общество, където семействата не им се позволява да имат поколение, където се води политика за намаляване на населението, когато нацията ни е пред изчезване

 9. Срамувам се, когато статията се превежда на различни езици и приятели, които се запознават със съдържанието и знаят, че се отнася за моята страна реагират сякаш ти изказват съболезнования

 10. Цветанка Иванова

  Няма да се учудя,ако приемат закон,жените в България изобщо да не раждат…Забранено…Нали целта на управляващите /по нареждане от техните РАБОТОДАТЕЛИ/ е да ни затрият от картата на света…Те толкова мразят РОДИНАТА си,че са готови и на дявола да служат,само и само да станат милиардери ….Лакомията им няма граници…Но когато човек веднъж си даде г.за под наем….

 11. не знам тия хора малулмни ли са или бавноразвиващи или тотално изфирясали мозъчно… кой ще ражда след 50 бе луд… как … биологично не може тоя добре ли е тотално луди хора я се скрий някъде или се замозастреялай след това изказване бе скапаняк…баси тапаците е хора.. тук от зле по зле всеки ден какви хора има какви хора говорят кво говорят.. тази страна е по зле от Мексико и Хондурас…

 12. Светла христова

  Аз предлагам Домусчиев като е подходяща възраст да ке напъне да роди той ама след това и той лично да го отгледа както прави всяка една майка

 13. Тъпи,смотани,ограничени нещастници. Да ви изсъхне всичко друго освен прането…

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.* Задължителни полета

*

// //