Спомени от Народната република
Начало / Uncategorized / Няма да има патриотични филми за 3-ти Март по БНТ тази година, „не искаме да обидим“ малцинствата.

Няма да има патриотични филми за 3-ти Март по БНТ тази година, „не искаме да обидим“ малцинствата.

На програмен съвет на 24.02.2020 г., относно предстоящия национален празник, беше взето решение да не се излъчват филми, като: Време разделно, Мера според мера, Козият рог, Капитан Петко войвода.
В официално съобщение до медиите се споменава: При последния програмен съвет, бе взето решението, на 3-ти март да не се излъчват филми и предавания, които са от периода на така наречения „възродителен процес“. Искаме този празник да бъде за всички граждани на република България, а не само за хора, които са етнически Българи.
Вместо това, ще бъдат излъчени два епизода на „Стани Богат“, празнично издание на „Бразди“, и Юбилеен епизод на „Милион и едно желания“
bultimes.com

3 Коментари

  1. Добринка Станкова

    А не е ли време да се помисли за друга дата за национален празник, който да не обижда никого?Например 6 септември?

  2. Любка Атанасова

    И защо трябва да се отричаме от националния си празник? Защото някакви си малцинства щели да се обидят от истината. Не ви ли се струва, че напоследък само се отричам, от историята, от миналото ни, от всичко свято, за да угодим на малцинствата и Запада.

    • Напълно вярно е…Това е история и никой няма право да се сърди…А относно историята ни т.е.,на България ако се, продължи да се изопачава,то след време няма да е тая нашата истинската история…Все по нещо я окастрят и изтриват истината …Кой е в основата и що за хора са това ???

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.* Задължителни полета

*

// //