Спомени от Народната република
Начало / Лица и истории / Ретро шоу / Спомени от соца: Изпълнение на плана за яйцата

Спомени от соца: Изпълнение на плана за яйцата

Изпращам ви един автентичен документ от социалистическо време. Получих го от габровеца Иван Ненов, който го намерил между стари документи, останали от починалия му баща.

Документът е на районния кооперативен съюз в Търново. Нашите габровци, без да се смущават, че плагиатстват, му сложили печат „Габрово” и го изпратили на земеделските стопани в габровските села да ги агитират да произвеждат повече яйца, за да се поздравят „час по-скоро с това наше щастливо утре”.

Ангел Ангелов, Габрово

РАЙОНЕН КООПЕРАТИВЕН СЪЮЗ — ГР. ТЪРНОВО

Стопани и стопанки,
Изпълнение плана за яйцата — значи: язовири, електро централи, канали, мелиорации, напояване, плодородие!
Изпълнение плана за яйцата значи: азотно-торов завод превършен и пуснат в действие още тая есен; — значи: изкуствено наторяване, високи добиви и изобилни реколти.
Изпълнение плана за яйцата — значи: Пълна индустриализация на нашата страна, което е основа на нашия бърз стопански възход.
Изпълнение плана за яйцата значи: Внос на химикали, съоръжения и лекарства.
Най-после изпълнение плана за яйцата — това значи: Икономически и културен разцвет на нашия народ и утрешното негово щастие и благоденствие.
Продавайте по-вече яйца на кооперативните яйчари — закупчици, за да се поздравим час по-скоро с това наше щастливо утре.
От съюза

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.* Задължителни полета

*

// //