Спомени от Народната република
Начало / Лица и истории / Ликовете на епохата / Ще познаете ли кое е детенцето в прегръдките на Тодор Живков! ВСИЧКИ ГО ПОЗНАВАТЕ!

Ще познаете ли кое е детенцето в прегръдките на Тодор Живков! ВСИЧКИ ГО ПОЗНАВАТЕ!

114-496x310

Уникална снимка публикува Big5.bg. На ретро кадъра, който се публикува за пръв път в интернет пространството, виждаме Тодор Славков в прегръдките на дядо си, бившия Първи Тодор Живков. Отстрани на семейната идилия се радва бащата на Малък Тошко и зет на Живков – Иван Славков.

Емблематичният столичен бохем Тодор Славков никога не е криел любовта си към своя дядо, въпреки конюктурата и манията за разграничаване от бившия комунистически елит, обзела доста креатури на онова време. Миналата година в Правец, по повод 104-ата годишнина от рождението на дядо му, Тошко-джуниър отсече, че ако Тодор Живков бе жив и на власт, то повечето политици нямаше да бъдат на свобода. „Не зная дали в Белене или някъде другаде.“, ясен бе Славков.

Според внука на бившия първи секретар на ЦК на БКП, днес личните интереси стоят над държавните, което е пагубно. Малък Тошко изрази задоволство от факта, че много хора почетоха рождението на бившия лидер, като отбеляза, че на 100-годишнината е имало 2000 души.

„Отношението на местните към Тодор Живков няма да се промени. Някога на мястото на главната улица минаваше пътят за Етрополе. Благодарение на него градът дължи сегашния си облик“, казва мъж, наближаващ 50-те.

„Нямам спомени от неговото управление. По принцип обаче младите в Правец знаят кой е Тодор Живков и нямат отрицателно мнение към него“, разказа тогава пред медиите 25-годишна жена от града.

„Младите преосмислят Живков като личност. Чувам положителни оценки за управлението му от хора, които не са живели изобщо по негово време“, добави нейна съгражданка.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.* Задължителни полета

*

// //