Спомени от Народната република
Начало / 1960-1969 / Прибиране на реколтата

Прибиране на реколтата

Макар и до известна степен механизиран, трудът в ТКЗС, все още се нуждае от здравите ръце на хората.

14 Коментари

 1. Яко чанчене на хората е било. Баба ми цял ден е копала за 80 ст. в ТКЗС-то
  Никога повече комунизъм!

 2. Баба ти е живяла достойна срещу това че е копала и е ходила на почивка 3-ти в годината а после се е чудела как да си направи попара с лимонада и стар хляб, за да спести да ти даде 10лв. за Коледа !

  • Баба ми никога не е ходила на почивка. Вместо това като се върне от ТКЗС-то е почвала да оправя пилета, овце и други гадинки които са отглеждали вкъщи за да има какво да ядат.

  • Пръдлювци,през годините когато е правена снимката кой не е копал бе,сигурно американците жънеха със совалка-киртаци соросоидни с промити мозъци!!!

  • Ето с какво са работили в развитите държави:
   http://www.livinghistoryfarm.org/farminginthe50s/machines_04.html
   Тъй като, явно освен да обиждаш няма с какво да си подкрепиш мнението си, вземи прочети малко. Или освен руската книжка „Mотыгой копать во дворе“ друго не четеш.

  • Какво искаш да кажеш,че през 60-тях е нямало механизация в ТКЗС ли?Пък и като ви чета разсъжденията,то бабите ви едва ли са работили в ТКЗС,прабабите ви може

   http://www.lostbulgaria.com/?p=2285

 3. Най-голямата експлоатация беше по времето на социализма. Мизерия съчетана с подтисничество. Няма нищо по-отвратително от социализма.

 4. Анонимусе, ти си някакъв запъртък от отдавна умрелите анонимни плювалници на ДИР-а…

 5. Комунистически лицемери, ще ви кажа още нещо което съм чул от баба ми. Когато тя е била все още млада, в тяхното мъничко градче дошъл Георги Димитров. Организиран бил митинг и в речта която е държал пред хората е обяснявал за принципите на комунизма, кое как ще бъде в светлото бъдеще и т.н. Г. Димитров е обърнал специално внимание на един проблем с думите „… но пазете се от червения комунизъм“. Защо ли? Защото още тогава този човек е виждал колко хора искат да се пишат партийци за да се докопат до разни облаги. Това ли е нещото за което ревете сега? Че нямате онези незаслужени с нищо облаги. Затова ли ревете, че не сме всички еднакво бедни, еднакво страхуващи се да не кажем нещо грешно и еднакво заслепени от „великия комунизъм“? На всички вас страдащи по онези „хубави години“ ви препоръчвам речта на др. Тодор Живков в която самият той категоризира социализЪма като недоносче. Гледайте и ревете:
  http://www.youtube.com/watch?v=Oqi1FpCs06o

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.* Задължителни полета

*

// //