Спомени от Народната република
Начало / 1970-1979 / Асортимент и цени на някои хранителни стоки в Кореком

Асортимент и цени на някои хранителни стоки в Кореком

 

13 Коментари

 1. Ще дам пример с кашкавала:Като инженер вземах заплата 230 лева.Значи мога да си купя 127 кг.Днес мога да си купя 45 кг.при заплата 600-700 лева.
  А ако си пенсионер??

 2. Скоро и в Русия 🙂 а на предния коментатор само мога да си представя в какъв филм е живял, ако си е мислил, че някой ще му даде да си обмени 230-те лева във валута ХАХА

  • А George T защо си мисли че кашкавал се продаваше само в Кореком ? И ако ти не си живял по това време, няма как да знаеш че валута ВИНАГИ можеше да се купи – на черно, самата държава ги продаваше на черно – за да СПЕЧЕЛИ ! Дилърите бяха техни хора…….

 3. При 4-5 лв курс за долар на черно и ако не те арестуват, сметката не излиза

 4. 4-5 лева стана доларът в края на 80те. Преди това бе по-нисък черния курс, предимно заради силните ограничения и контрол, всеки го беше шубе.

 5. По-скоро, въпроса е защо цената на кашкавала за чужденци, на пример, е по-ниска от тази за народа?-1,2$х0.80лв.(официален курс)=0.96лв/кг?
  Къде и кога е имало такава цена в нормален магазин?- същото важи и за другите продукти.

 6. Пълна глупост е да се правят сравнения от рода – тогава можех да си купя 123 кг. кашкавал, а сега само 45 кг. при инженерска заплата от 230 лв. Или Чифт дънки 20 долара-60лева (4 чифта дънки с 1 заплата). Кафета, шоколади, уискита, салами „кучешка радост“, лимонади и т.н.
  Но то нормален човек няма целенасочено да търси из интернет СОЦ сайт и да коментира с умиление и да игнорира безбройните негативи да ДИКТАТУРАТА, така че кво ли обяснявам…

  • А ти какво правиш тук? Защо си влязъл в този „СОЦ сайт“, ако не си смотан трол?

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.* Задължителни полета

*

// //