Спомени от Народната република
Начало / 1960-1969 / Колко са стрували цигарите в Корекома ?

Колко са стрували цигарите в Корекома ?

 

8 Коментари

 1. И без пари да бяха не можеш да си купиш

 2. To и колите не са били много скъпи, ама чакаш 10 години да си вземеш жигулката.

 3. По – добре беше без коли. Поне имаше тротоари и детски площадки а не паркинги 🙂

 4. Това са цени от 60те години

 5. Не съм купувал цигари от кореком, но хванах времето, по което имаше цигари на черно по панаирите и битаците – около 86-7 година. Тогава пуших ненормално хубави и ароматни Дънхил и Ротманс – плочка и Боро разбира се. Постепенно тия цигари изчезнаха а под тия марки започнаха да се продават откровенни лайна. Вече не пуша, но още помня наситения аромат на ротманса, кеф ти прави, и послевкусието оставаше дълго и нямаше неприятна горчивина, абе да ти е кеф да пушиш! Вече няма такива, не знам ако си купя директно от америка Боро да речем дали ще са същите както едно време?

  • Александров

   Няма да са. Преди няколко години си взех любимият ми Честърфийлд от Англия….по-добър е от румънския, който можеш да намериш в България в момента…..но е на светлинни години от онзи едно време.

 6. Георги Куцев

  Абсолютни лъжи, това не са цени на цигарите от Кореком .Тези цигари които са показани на снимките никога не са се продавали в кореком. тТова са цигари българско производство за износ в братският Съветски Съюз . най евтините цигари в Кореком бяха от 0.60 $ до около !.50 $ имам повече от 10 години стаж в Кореком и тук гледам „митове и легенди “ за Кореком

 7. Да, но долара беше по евтин от лева. Да уточня, един долар беше 0,93 лв за долар (в банката, където пък не може да си закупиш, поради липса), сиреч една кутия марлборо ако е била 60 цента, като го умножиш по 0,93 лв излиза 55 стотинки, но долара беше кът, не всеки имаше и на черно се търгуваше за 3 лв, имаха само тия дето са ходили да работят в Либия, Сирия, Ирак, Иран и др.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.* Задължителни полета

*

// //