Спомени от Народната република
Начало / Оттук-оттам / Потреблението на основни храни през 1989 и 20 години по-късно

Потреблението на основни храни през 1989 и 20 години по-късно

 

9 Коментари

 1. Като си спомня празните магазини през 1989 г. и опашките за най-елементарни хранителни продукти. Смачканите домати по плод-зеленчуците. Радостта че си купих няколко глави чесън (внос от Китай). Хич не вярвам на тази таблица, ама хич.

 2. абсолютна лъжа е горната таблица плод на болшевишката пропаганда.

 3. валентин

  Anonymous празна е твоята куха глава

 4. напротив

  Всичко си имаше по магазините / с изключение на “ жизнено важните “ ви банани /, много добре си спомням супера от който пазарувахме и пълните рафтове с всякаква качествена храна, истинско к. мляко , сирене , кашкавал, пилета, колбаси няколко вида но от месо. От плод зеленчук редовно си купувах фурми, които тогава ми се струваха фантастични , а сега реших да пробвам и останах разочарован от качеството им. Не знам защо все пишете глупости за празни магазини и подобни, или не сте живяли по онова време или просто злобеете незнайно защо.

 5. ЕмилКарастоянов

  В провинцията имаше всичко, що щете в СоВия бе , да пърдите гладни . По това време и цигари не можеше да си купиш в столицата , а на село имаше 🙂

 6. родителите ни сигурно са били прасунгери при такава консумация

 7. С тези статистики за потреблението стават големи измами. Статистиката за 1989 г. отчита и месото за колбаси и др, млякото за сирене, кисело мляко и пр. Тези стравнения или се правят от неграмотни хора или целта е да подмамят хората да гласуват за някои партии, които искат да се върне стария строй – т.е. опит за измама. Нормалния избирател/читател няма как да провери данните и хоп – рибата в мрежата…..
  Тук може да видите обяснението защо статистиката от горе е невярна:
  http://kiselec1.blogspot.com/2018/06/1_6.html

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.* Задължителни полета

*

// //