Спомени от Народната република
Начало / Лица и истории / Детство мое / Спомени от снежните зими, когато бяхме деца

Спомени от снежните зими, когато бяхме деца

Истинската зима дойде!

Тя ни върна и в годините, когато бяхме деца и имаше също толкова много сняг, че дори и повече. Но тогава нямаше толкова телевизии, които да ни плашат какъв страшен апокалипсис бил навън.

Зимата беше истински празник за нас децата. С много смях се пързаляхме върху каквото намерим без страх, че ще се тръшнем болни на легло или пък някой ще ни нападне или прегази.

Игрите бяха бели, чисти и снежни.

А спомняте ли си зимите на село, със скромните селски къщурки и димящите коминчета, които бяха пълни с живот и много добри хора. През зимните ваканции те се озвучаваха от детската глъч.

Снегът беше бял и пухкав, а пързалката толкова весела, че когато посинели и премръзнали от студ се прибирахме да се постоплим на печката с дърва,  бабите ни подаваха чаша с липов чай и препечена филийка намазана със свинска мас поръсена с домашна мерудия!

Замерянето с снежни топки, правенето на снежни човеци, пързалянето с шейна. Това беше уникално преживяване споделено с истински приятели.

Беше приказно – чисто, снежно, нямаше коли и пътищата бяха само за нас!

loading...

Коментари

Коментари

sandacite

Коментари

  1. Поредната глуповато-манипулативна статия. Да разбираме, че липсата на частни медии, които да отразяват горе-долу обективно състоянието в държавата е била предимство на „развития“ социализъм. Вярно е, че медиите понякога малко прекаляват с драматизма в днешно време, но десет пъти по-вярно е, че голяма част от проблемите се укриваха от медиите под контрола на партията-държава преди 1989.

    Иначе зима винаги е имало, има и ще има. Разходете се във всеки парк и ще видите същите щастливи деца със зачервени бузки да играят в снега. Такива бяхме и ние преди няколко десетилетия. Сега поне не е нужно родителите да обикалят и да се редят по опашки за да им купят топли дрехи.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.* Задължителни полета

*

// //
Powered by Web-SG.com.