Спомени от Народната република
Начало / Лица и истории / Политически калейдоскоп / Цецке, майко мила, не лъжи!

Цецке, майко мила, не лъжи!

Абе, взех да си мисля да не би Цецка и Бойко да са се хванали на бас кой може да лъже повече? Вероятно има такова нещо, защото ден през ден ту единият, ту другата стават за смях с лъжите си в потури.

Автор: Стефан Северин

cecka-cacheva-kalinkata-e-nevinna-na-fona-na-novite-naznacheniq-168261Цецито какво реди за натягането си някога да е член на БКП: „Била съм около 30-годишна, не съм се возила във волги с драпирани завеси, не съм била номенклатурен кадър, била съм като мои съвременници тогава, не се срамувам, това е моята биография, това съм аз“.

Да разгледаме лъжа номер едно: че е била на 30 години, когато попада в БКП. Добре – тя е родена през 1958 година, сложете отгоре трийсет и какво се получава – 1988 година. Хубава година, но Цецка продължава: „ нямах много информация за тогавашното управление, бях жертва на промиване на мозъците и едва след началото на перестройката в Русия започна да си оформям друга представа за условията, при които живеем.”

Лъжа номер две: точно в 1988 година вече се знаеше почти всичко за състоянието на социалистическата система, отдавна нямаше промивка на мозъци, защото от СССР ни заливаха с разкрития. И това не е началото на перестройката, вече е към края си и почва началото на свалянето на Живков.

519d5d56df80f25624c7e4a84ffd6016Лъжа №3: „не съм номенклатурен кадър”! Ама Цецке, защо се правиш на мъртва лисица? Ти на 30 години ставаш началник на правен отдел в Окръжния народен съвет – е, как да не си номенклатура? На кого ги разправяш тези лъжи? Ами че ти си след председателя и неговите заместници най-важният човек в държавната власт в Плевен. Цецка крие и не казва в коя година е станала началник на правния отдел в Окръжния народен съвет. Просто така пише в нейната официална биография: „Завършва задочно право в Софийския университет „Св. св. Климент Охридски“. Работи като юрисконсулт в Окръжния народен съвет в Плевен, където по-късно става началник на правния отдел.” Ако не знае Цецито, ще и кажа, че окръжен народен съвет след октомври 1987 година няма. Ха да каже тя защо? Защото тогава се създадоха големите области – център беше Ловеч, а Плевен си беше само община. Чак в края на 1990 година се върнаха старите окръжни структури. Ако не лъже в автобиографията си, означава, че на 29 години е била Началник на правния отдел. Пълна каша е биографията на тази тантуреста кариеристка.

433Ето другата лъжа: „бях активна студентка, подемах много инициативи, бях забелязана и поканена да вляза в партията.” Някой бил ли е задочник? Аз съм бил и знам какво е: един месец слушаш лекции , след това се тътриш няколко седмици по изпити -това е. Щеше да е вярно, ако е редовна студентка. За какви инициативи ни премята този цъфнал, та чак прецъфтял гербер? Второ – приемът в БКП не става в Софийския университет, а където е работила. Пак ли ни смята за кретени, а тя умната? Цачева не е била „жертва на промиване на мозъци”, защото самата тя е промивала. С купищата лъжи за миналото си тя цели пак същото: две поколения хабер си нямат и я слушат със зяпнала уста, от третото малцина знаят точно как са работите и Цеце-то направо слага в джоб сина на комунистическата фамилия Борисови. Не бива така – и двамата са от комунистически фамилии, две трети от министрите – също, не бива сами да си подлагат динени кори.

Цецке, майко скъпа, не лъжи!

loading...

Коментари

Коментари

sandacite

Коментари

  1. Дееба тая лъжкиня проста деееба!!!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.* Задължителни полета

*

// //
Powered by Web-SG.com.