Спомени от Народната република
Начало / Лица и истории / Политически калейдоскоп / Цецке, майко мила, не лъжи!

Цецке, майко мила, не лъжи!

Абе, взех да си мисля да не би Цецка и Бойко да са се хванали на бас кой може да лъже повече? Вероятно има такова нещо, защото ден през ден ту единият, ту другата стават за смях с лъжите си в потури.

Автор: Стефан Северин

cecka-cacheva-kalinkata-e-nevinna-na-fona-na-novite-naznacheniq-168261Цецито какво реди за натягането си някога да е член на БКП: „Била съм около 30-годишна, не съм се возила във волги с драпирани завеси, не съм била номенклатурен кадър, била съм като мои съвременници тогава, не се срамувам, това е моята биография, това съм аз“.

Да разгледаме лъжа номер едно: че е била на 30 години, когато попада в БКП. Добре – тя е родена през 1958 година, сложете отгоре трийсет и какво се получава – 1988 година. Хубава година, но Цецка продължава: „ нямах много информация за тогавашното управление, бях жертва на промиване на мозъците и едва след началото на перестройката в Русия започна да си оформям друга представа за условията, при които живеем.”

Лъжа номер две: точно в 1988 година вече се знаеше почти всичко за състоянието на социалистическата система, отдавна нямаше промивка на мозъци, защото от СССР ни заливаха с разкрития. И това не е началото на перестройката, вече е към края си и почва началото на свалянето на Живков.

519d5d56df80f25624c7e4a84ffd6016Лъжа №3: „не съм номенклатурен кадър”! Ама Цецке, защо се правиш на мъртва лисица? Ти на 30 години ставаш началник на правен отдел в Окръжния народен съвет – е, как да не си номенклатура? На кого ги разправяш тези лъжи? Ами че ти си след председателя и неговите заместници най-важният човек в държавната власт в Плевен. Цецка крие и не казва в коя година е станала началник на правния отдел в Окръжния народен съвет. Просто така пише в нейната официална биография: „Завършва задочно право в Софийския университет „Св. св. Климент Охридски“. Работи като юрисконсулт в Окръжния народен съвет в Плевен, където по-късно става началник на правния отдел.” Ако не знае Цецито, ще и кажа, че окръжен народен съвет след октомври 1987 година няма. Ха да каже тя защо? Защото тогава се създадоха големите области – център беше Ловеч, а Плевен си беше само община. Чак в края на 1990 година се върнаха старите окръжни структури. Ако не лъже в автобиографията си, означава, че на 29 години е била Началник на правния отдел. Пълна каша е биографията на тази тантуреста кариеристка.

433Ето другата лъжа: „бях активна студентка, подемах много инициативи, бях забелязана и поканена да вляза в партията.” Някой бил ли е задочник? Аз съм бил и знам какво е: един месец слушаш лекции , след това се тътриш няколко седмици по изпити -това е. Щеше да е вярно, ако е редовна студентка. За какви инициативи ни премята този цъфнал, та чак прецъфтял гербер? Второ – приемът в БКП не става в Софийския университет, а където е работила. Пак ли ни смята за кретени, а тя умната? Цачева не е била „жертва на промиване на мозъци”, защото самата тя е промивала. С купищата лъжи за миналото си тя цели пак същото: две поколения хабер си нямат и я слушат със зяпнала уста, от третото малцина знаят точно как са работите и Цеце-то направо слага в джоб сина на комунистическата фамилия Борисови. Не бива така – и двамата са от комунистически фамилии, две трети от министрите – също, не бива сами да си подлагат динени кори.

Цецке, майко скъпа, не лъжи!

Коментари

Коментари

sandacite

Коментари

  1. Дееба тая лъжкиня проста деееба!!!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.* Задължителни полета

*

// //
Powered by Web-SG.com.