Спомени от Народната република
Начало / Лица и истории / Политически калейдоскоп / Цецка Цачева наследник на виден червен род

Цецка Цачева наследник на виден червен род

Цецка – герберска „майка“-президент и наследник на виден червен род

”Не може ДНЕС да си НЯКОЙ, ако ВЧЕРА си бил НИКОЙ”

655-402-cecka-cacheva-izbrana-za-naroden-predstavitel-ot-gerb-v-41Моминската фамилия на Цецка Цачева за толкова години не е появявала никога и никъде по медиите. Случайност ли? – „В политиката нищо не става случайно!” – е казал американският президент Рузвелт!

Фамилното име на досегашната шефка на парламента – чрез рода Данговски също не е сред използваните и се споменава само по изключение. Това поведение е ясно – Данговски са червен именит род, което не се нрави сред част от герберовия електорат и онази реформаторска част електорат, която ще ги подкрепи на втори тур.

Но и това не е мотивът за избора!

За да го разберем, за да си изясним защо изборът падна върху толкова нерейтинговата Цецка Цачева, трябва да отидем в родното й село Драгана в Ловешко.

Неголямо. За него има четири краеведчески изследвания, които са разгледали и подредили кой какъв е в близо 30 рода – всичките от селото. Възрастните хора тук са жива енциклопедия – могат с часове да разказват това и онова, понеже „тук всички сме си роднини”, както споделят.

И я виж ти първата изненада!

14517594_1083901188392486_6542908525158444027_n_0-1Видният деец на БСП Михаил Миков се оказва роднина на Цецка Цачева, макар и по завряна – зетьовска линия.

До автобусната спирка, в самия център на селото е огромната за местните мащаби родна геобразна къща на Цецка Цачева – двуетажна постройка, боядисана в розово. Само тя грее в този цвят. На няколко десетки метри от нея се е извисил е паметника на загиналите, на който е изографисано и името на един от роднините на Цецка Цачева.

Какъв паметник? Ами на партизаните!

Селото е известно като комунистическо още от 30-те години на миналия век. Само един факт – тази общност от няколкостотин души е дала 12 партизани, 16 затворника и 16 интернирани, десетки и десетки малтретирани и пребивани при акциите на жандармерията в онези години.

Най-видната рода е едни Стоянови и родствениците им. Нищо, че политически ги водят Цачеви.

Във връзка с Цецка Цачева се сещам за мисълта на олигарха Иво Прокопиев, която съм цитирал в книгите си:

”Не може ДНЕС да си НЯКОЙ, ако ВЧЕРА си бил НИКОЙ”.

3Да видим този НЯКОЙ от миналото, оказал се така тясно свързан с настоящето чрез една президентска кандидатура.

НЯКОЙ – Христо Добрев Стоянов (Дико) е български политик от БКП, партизански деец. Участник в Съпротивителното движение по време на Втората световна война и партизанин от Народна бойна дружина „Чавдар“ и Партизански отряд „Христо Кърпачев“.

Той е бил заместник-началник на Генералния щаб на БНА (1960–1968), заместник-министър на народната отбрана и командващ войските на ПВО и ВВС (1968–1973), първи заместник-министър на народната отбрана и командващ Сухопътните войски (1973–1987 г.).

И опаааа – втора изненада!

Бил е кандидат-член и член на Централния комитет на БКП. (практически несменяем – четвърт век)

____________________________________

И олеееее! Третата изненада!

Онова, което създаде от една уж НИКОЯ жена една НЯКОЯ ДНЕШНА ВЛАСТНИЦА, а утре ще я направи и държавен глава на България.

Защото Големият човек от родата й – Христо Стоянов Добрев от 1980 г. до 1989 г. е заместник-главнокомандващ на Обединените въоръжени сили на Варшавския договор.“

Из Уикипедия…

Христо Добрев Стоянов (Дико) е български политик от БКП, партизански деец, офицер и генерал-полковник. Участник в Съпротивителното движение по време на Втората световна война и партизанин от Народна бойна дружина „Чавдар“ и Партизански отряд „Христо Кърпачев“. Последно началник на Генералния щаб на БНА (1990).

Народен представител в V, VI, VII, VIII и IX Обикновено народно събрание и VII Велико народно събрание.

Христо Добрев е роден на 2 юни 1923 г. в Ловченското село Драгана. Като ученик в VII клас на Смесена гимназия „Цар Борис III“ е активен член на РМС (1937). Председател е на Ученически кооперативен стол „Солидарност“.

Участва в Съпротивителното движение по време на Втората световна война.Заплашен от полицейски арест, преминава в нелегалност и става партизанин от 17 февруари 1942 г. в Народна бойна дружина „Чавдар”. Приема партизанското име „Дико“. От 30 октомври 1942 г. е член на БРП (к.)

Избран е за политкомисар на Партизански отряд „Христо Кърпачев“ и за заместник-политкомисар на Ловешко-Троянския военнооперативен район на Единадесета Плевенска въстаническа оперативна зона на НОВА (1944). Участва многократно в партизански акции, престрелки и сражения с правителствените сили. За тази дейност е осъден задочно на смърт по ЗЗД.

Участва активно в установяване управлението на Отечествения фронт в град Ловеч. След 9 септември 1944 г. завършва Народната мъжка гимназия „Христо Кърпачев”(1945).

Постъпва в БНА и служи като помощник-командир на дружина и политически инструктор в щаб на дивизия. Началник на организационно-кадрова секция в щаба на 1-ва армия (1947).

Завършва престижната руска Военна академия „Михаил Фрунзе” (1950) и Военната академия „Климент Ворошилов“ на Генералния щаб на Въоръжените сили на СССР (1956). Заместник-началник и началник на Оперативно управление на Генералния щаб, началник-щаб на Втора армия, заместник-началник на Генералния щаб на БНА (1960–1968), заместник-министър на народната отбрана и командващ войските на ПВО и ВВС (1968–1973), първи заместник-министър на народната отбрана и командващ Сухопътните войски (1973–1987). Заместник-главнокомандващ на Обединените въоръжени сили на Варшавския договор (1980–1989) .

Последно е началник на Генералния щаб на Българската армия (1990). Кандидат-член (1966–1971) и член на ЦК на БКП (1971–1989), до 2 февруари 1990 г.

И още нещо важно :

„~~~~~~~~~~~ Ех, това минало, което ни управлява!~~~~~~~~

А сега да видим защо именно Цецка Цачева е озарената!

  1. например съпругът Румен Дагновска и връзката му с ДПС.
3_7

с. Драгана

Той е бил назначен на работа в тютюневия холдинг „Булгартабак” на 12 октомври 2009 г. . Дирекцията, която той ръководи през същата година е звеното, което общува с Агенцията по приватизация за преминаването в частни ръце на холдинга, а самият Румен Данговски е човекът, през когото минават всички дейности по приватизацията. Тази ситуация предизвиква скандал в медиите през 2010, в който изплува неговото име.

Булгартабак” винаги и при всички правителства досега без изключение е бил в сферата на влияние на ДПС. Т.е. ДПС чрез Орешарски ще прехвърли на свой човек своите гласове.

А ДПС е руската дълбоко замаскирана и прикрита ръка у нас.

(анализирам този феномен от 1994 г. – вече 22 г. Но митовете и етикетите се указаха устойчиви и чак наскоро – след сваленото руско СУ в Турция и последвалия вътрешен скандал и разцепление в ДПС обществото се убеди кого обслужва партията.)“

Честито на демократичните българи избрали си поредното чедо на червените родове управлявали България !

На кой не му е ясно, че ГЕРБ е БКП-2 ?!

Автор: Григор Лилов

loading...

Коментари

Коментари

sandacite

Коментари

  1. Ана Николова

    Лилов, лаеш като куче и не става ясно защо. Защо вдигаш кокалите на хора, които не познаваш. Можеше да бъдеш по-кратък докато ровиш със зурлата си в пикоч и лайна и да кажеш, че Цецка позори рода си. Тя не е нашият президент, идва ни в повече заедно с безподобния, който я издигна. И тая семпла нещастница стана за посмешище пред останалите все още живи българи….

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.* Задължителни полета

*

// //
Powered by Web-SG.com.