Спомени от Народната република
Начало / Под пагон / Продажниците затриха армията ни от 150 000 души, 300 самолета, 3000 танка …

Продажниците затриха армията ни от 150 000 души, 300 самолета, 3000 танка …

soc„Народ, който не храни своята армия, ще храни чуждата!” Българската история е изпъстрена с низ от победи на армията ни. Предците ни са имали боен дух и себеотрицание. Патриотизмът и защитата на Отечеството са били преди всичко. За 66 години България, възродила се от пепелта на робството, води 4 войни. Чудеса от храброст по фронтовете и безотговорни политици и управляващи.

До идването на ”демокрацията” България имаше една от най-мощните и оборудвани армии на Балканите. Постоянният състав беше около 150 000 души с мобилизационна готовност за 500 000 бойци. Оборудването беше последна дума на техниката. Имахме над 300 самолета, над 3000 танка, четири подводници, ракетни поделения, отлично сложена комуникационна техника и всичко необходимо за съвременната отбрана. Границите ни се охраняваха надеждно. Там, където трябваше, имаше заредени майбахове с готовност да посрещнат врага.

26369_1137206528928_944237_nИмаше и необходимите фортификационни съоръжения. Имаше и помощни стопанства към поделенията, които подпомагаха разнообразната храна на войниците. За населението бяха подготвени укрития и надеждна техника за оповестяване. Гражданството се подготвяше за действия при необходимост. Имаше Гражданска отбрана, учениците имаха и теоретично, и практическо обучение. Имаше Доброволна организация за отбрана. Провеждаха се санитарни и какви ли не курсове в това направление.

Имаше и достойни, отлично подготвени и всеотдайни командири и войници. Всичко това се постига с много труд и средства, но е в интерес на сигурността. По този повод Тодор Живков казваше: „Ако не ни е военният бюджет, няма да ни стигнат складовете да ни поемат стоката.”

tn_20151117_154030-620x330Какво стана със славната ни армия след идването на „демокрацията”? Политиците и управляващите се изгавриха с българската армия. За министри на отбраната бяха назначавани безотговорни хора и хора, нямащи нищо общо с военното дело. То бяха адвокати, театрали и какви ли не. Само Ангелов беше в час, но нищо не направи.

Премина се към наемна армия. Аз не знам някъде наемната армия да е побеждавала. С трабанти и с фанфари влязохме в НАТО. Не знам НАТО против кого е, след като няма Варшавски договор.

Сега министър на отбраната е мозеристът земеделец Николай Ненчев. Това проамериканско пале не знам дали е хващало мотика или някакво оръжие. Иска да изпраща пехота в Сирия и се ежи на Русия с флотилия в Черно море. А сегашният върховен главнокомандващ – президентът Плевнелиев, се върти като пумпал пред почетните караули. Непрекъснато прави гафове и говори против Русия.

Хисто Христов-Референта, retro.bg

loading...

Коментари

Коментари

sandacite

4 коментара

  1. Продажни боклуци до кога ще търпим тази безочливост на политиците

    • Това е големия проблем,всички сме мишки,затова ни го слагат политиците,затова ни подиграват и гърците,като стачкуват издигат плакати-„тихо ,да не събудим българите“,за съжаление много са прави.Заслужаваме си съдбата,така сме си постлали

  2. Който не храни свойта армия , храни чужда…

  3. Вярно.Във войните 1912-18г.,армията ни жънеше победа след победа.Но какво от това като по вина на продажни политици загубихме всичко.
    Бог да прости загиналите.Вечна им памет.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.* Задължителни полета

*

// //
Powered by Web-SG.com.