Спомени от Народната република
Начало / Лица и истории / Ретро шоу / Уникални спомени от селската сватба на Меглена Кунева

Уникални спомени от селската сватба на Меглена Кунева

Меглена Кунева ходи по килима на Дража Вълчева. Постелката с размери 6 на 6 метра, краси хола на лидерката на реформаторите, подарък й е за сватбата.

Заснемане на цял екран 16.12.2015 г. 173227.bmpВ карловското село Войнягово още помнят сватбата на “своята снаха” Меглена Кунева-Пръмова. Днешната предводителка на Реформаторския блок се омъжила през далечната 1985 г. за днешния си съпруг Андрей Пръмов. От селото е свекърът на Меглена Иван Пръмов (отдавна покойник) – някогашен земеделски министър и секретар на ЦК на БКП. А днес Войнягово се управлява от далечния роднина Петко Пръмов, кмет от ГЕРБ.

В селото и днес често говорят за славния род Пръмови. Бай Иван редовно посрещал в дома си в Бояна гости от Войнягово. Тогава свекърът споделял, че от трите си снахи най-много харесвал Меглена – само тя му викала „татко”, уважавала го, почитала го, била кротка и разбрана.

 Селяните разказват, че другата снаха Уляна Пръмова (на съпруга на Климент Пръмов) била малко урсуз – искала да е голям началник, не случайно се издигнала до шеф на БНТ. Етърва на Уляна и Меглена Пръмови за малко била и телевизионната говорителка Лили Ванкова, възпята в шеговита песен на Тодор Колев. Тя се омъжила за третия брат Райчин, но бракът нямал дълъг живот.

tn_20150526_161113Когато през 1985 г. Меглена и Андрей се оженили в София, но направили сватбата и във “войняговски вариант”. В селото дошли много сватбари, имало голяма трапеза, свирил и оркестър. В партийната организация събрали пари и купили на младоженците пералня “Перла”. Но най-силно впечатление направил подаръкът на кандидат-членката на Политбюро Дража Вълчева, която е от съседното село Горна махала. Тя била специално поканена от Иван Пръмов – човекът женел сина си и искал да го запомнят.

И Дража дошла, за да уважи свекъра. Във Войнягово още помнят, че дошла една голяма черна “Чайка” – спряла на площада и от нея двама души свалили подаръка – голям килим.

Местни хора още разказват за дражиния подарък от преди 30 години: “Ама килим да видиш! Огромен, двама души го носят, за цял апартамент, по поръчка правен. Страшна работа. Удари ни всички в земята тогава. И реч държа тогава Дража Вълчева…

Жените поразгърнаха килима и цъкат с език – по поръчка правен, страшна работа, с едни големи гюлове…Направо ни заби с този килим, сигурно струваше колкото едно „Жигули”, абе да му се ненагледаш…”

Дейци на Реформаторския блок, които са гостували в дома на Меглена Кунева разказват, че килимът на Дража с размери 6х6 метра и днес краси хола на политичката в софийския й апартамент.

http://www.nabore.bg

loading...

Коментари

Коментари

sandacite

3 коментара

  1. Това подобие на човек не го ли е срам да се показва изобщо???

  2. Всички лидери на дясното са увредени от миналото си. За това са и толкова крайни в изказванията – от Плювналиев до Костов. А около тях подскачат разни тинейджърчета още по-надъхани, озлобени и незнаещи. Но тези злобни крайности и от двете страни ни спъват като народ.

  3. Олелееее, това нещо стана министър на образованието!!!!
    АЗ ЕМИГРИРАМ…

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.* Задължителни полета

*

// //
Powered by Web-SG.com.