Спомени от Народната република
Начало / Народна просвета / Пионерско поръчение за изпълнение през лятната ваканция

Пионерско поръчение за изпълнение през лятната ваканция

 

loading...

Коментари

Коментари

sandacite

13 коментара

 1. Да спомняме си и затова станахме нормални хора а не дебили с промити мазъци като повечето сегашна младеж.

 2. Я да видим кой ще е първият негативен коментар и какво ще представлява. Нещо от рода на … „гадост“, „комунистическа извратеност“… . А всъщност това бяха нормални човешки напътствия, които ни възпитаваха.

  • Спомням си как класната в най-хубавата част на лятото минаваше да ни събира за бране на малини или събиране на сено, защото в ТКЗС-тата бяха останали да работят само бабичките. Разбира се на тези бригади не идваха децата на партийния секретар и на другите болшевишки дерибеи. Нашият труд не беше много ефективен, но беше робски (безплатен), както робско беше и всичко в тези мрачни времена. Единственото хубаво нещо беше, че бяхме млади. Но всички, малко или много бяхме с промити мозъци от една античовешка, човеконенавистна, кървава и престъпна система… Трябва да си супер идиот, за да си живял в онова време, да си видял, че никой не бягаше от Запад в прехваления ни „рай“, а нашите хора бягаха в „гнилия капитализъм“-и въпреки това да говориш, че всичката тази дивотия и фалш са били нещо хубаво….

  • перфектно казано !

  • Бе вие майки и бащи, които да са ви възпитавали няма те ли?
   Ебаси и примитивните комунал онанистически мозъци – пионелското възпитание възпитавало на нещо си?
   А Павлик Морозов предаде родителите си – на безродство също възпитаваше пионерската организация – затова днес всички изтрещяли комунал онанисти обичат Кремълска Путиния като родина.

  • а ве единият анонимос наистина ли смята, че с тази дементна сантименталност ще ме спре да кажа истината за шибания комунистически режим, който не просто изпразваше мозъци, изпиваше гИ – от ранна детска възраст…стратегията работеше на сто процента, изродска комунистическа крадлива долна извратена и пошла, много пошла комунистическа сган, полуграмотна, полудива, дементна, шизофренна, куха, много куха…и как може да съществуват хора, които да вярват, че „едно време беше много хубаво“. това е ДИАГНОЗА!

 3. Ето ви го и първият негативен коментар! Възпитателно е като се замисли човек, само че всеки втори пионер носеше някакви бележки от ТКЗС-то в близкото село или от завода, където работи баща му, че е отработил нещо, което на практика не е!!! Подобно беше положението с предаването на стъкло, желязо и т.н., което всъщност те учи, че всичко е проформа, точно както и петилетката се вземаше за три!!! Затова сме изключително възпитани, не лъжем, не крадем, под сурдина всички знаем, че всичко е нагласено!!!

  • и до сега не виждам да имаше нещо позитивно от “ комунизма“ или така наречената “социалистическа реалност“ . депресиращо ежедневие в държава ръководена от диктатура !

 4. Да, с промити мозъци сме, Да и дебили сме в голяма степен, и то поради извратения Комунизъм , който продължава да тегне и днес с безобразията си, а ние търпим!!!

  • Прав си, себеоценката ти е точна. Ти си знаеш. Останалото в постинга ти е само потвърждение.

 5. Спомням си как класната в най-хубавата част на лятото минаваше да ни събира за бране на малини или събиране на сено, защото в ТКЗС-тата бяха останали да работят само бабичките. Разбира се на тези бригади не идваха децата на партийния секретар и на другите болшевишки дерибеи. Нашият труд не беше много ефективен, но беше робски (безплатен), както робско беше и всичко в тези мрачни времена. Единственото хубаво нещо беше, че бяхме млади. Но всички, малко или много бяхме с промити мозъци от една античовешка, човеконенавистна, кървава и престъпна система… Трябва да си супер идиот, за да си живял в онова време, да си видял, че никой не бягаше от Запад в прехваления ни „рай“, а нашите хора бягаха в „гнилия капитализъм“-и въпреки това да говориш, че всичката тази дивотия и фалш са били нещо хубаво….

 6. Ami хайде като сте рекли да сложим и един негативен коментар. Точно тези идеологически изисквания ни направиха крадци и лъжци. Откъде на 10 годишен в София ще намеря 10кг желязо или хартия или ще събера билки?! Ако си мислите че тези порачения са такива в селата а в градовете са други …много се лъжете. Същите бяха. Партийните функционери не бяха от умните. Аз нямах село на което да отида и си прекарвах ваканциите в града.
  Сега като гледам как расте сина ми в Америка виждам колко ограбено е било нашето детство. Тук имат много повече организации в които детето може да се включи и да има интересна и полезна ваканция и най-вазното има състежание между тези клубове и организации. Пионерите бяхма само едни – не ни беше разрешено да се организираме по какъвто и да било начин. Но това е типично са Фашизма и за Социализма – 100% касационни организации за да има 100% контрол на хорат … от деца. Сега сина ми е в колеж и ъчи и работи по 36 часа на седмица. Всички деца тука работят. Сериозна работа за пари не по поръчение. Виждам че имат чест и работна етика. По мое време в България почти никой не работеше през лятото. Тук почти всички работят. Интересно кое общество учи децата си на труд по-ефективно. Всички крадци, лъжци и подлеци в правителството и парламента че и в така наречения ни „елит“ са възпитавани на чест и труд с такива пионерски поръчения. И я вижте какви честни чнаци излезнаха.

 7. Помня ! Боже в каква лъжа сме живяли и с какви глупости са ни занимавали !!!!!!!!!!!!!!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.* Задължителни полета

*

// //
Powered by Web-SG.com.